Szepsy Furmint 2013 + Szepsy Furmint 2014 + Szent Tamás Pincészet Szent Tamás 2011
Három kiváló száraz furmint Tokaj-Hegyaljáról: kóstolja meg akár sorban Szepsy István 2013-as és 2014-es birtok furmintját, valamint a Szent Tamás Pincészet Szent Tamás dűlőválogatás furmintját 2011-ből. Három garantált élmény.
Az ár a három palack borra vonatkozik.
Szepsy István Furmint 2013
Betsek-, Úrágya-, Sasalja-, Nyúlászó-dűlők. Új stílusú birtok furmint Szepsytől. Hűtött erjesztés, néhány gramm maradék cukor, és olyan magas savérzet, amelyhez csak a 2006-os Szent Tamás volt hasonló. Illatban körte, kövesség. Tüzes, komplex és lédús, hosszú lecsengéssel, édes szőlő ízzel a szájban.
Illat és ízjegyek: citrusok, körte, grillázs, fűszerek, ásványosság.
Szepsy István: családja az 1500-as évektől készít borokat. Szó szerint végtelen elszántság, elhivatottság, precizitás és alázat jellemzi. Tokaj-Hegyalja messze legkiemelkedőbb borásza, mind szakmailag és emberileg. 2001-ben az Év Borásza lett, 2013-ban - másodikként a világon - elnyerte a Les Seigneurs du Vin - a Bor Urai címet, mely a borvilág Oszkár díja.
Szepsy István Furmint 2014
2014 nehezebb évjárat volt a sok csapadék miatt. Gondos szőlészeti munkával is csak kis mennyiségben sikerült ezt a furmintot elkészíteni. Magasabb savak, több cukor, visszafogottabb hordóhasználat. Friss citrusok, őszibarack, körte, dió, finom fa és ásványosság, szép textúra. 7 g/l sav és 8 g maradék cukor teszi hosszúvá.
Szent Tamás Pincészet Szent Tamás furmint 2011
A Szent Tamás dűlő Mád és a borvidék egyik legkiválóbb termőterülete, melyet már az 1700-as években első osztályú dűlőként tartottak számon. Talajában vörös agyag, sok zeolit, valamint kvarcos riolit dominál. 3, 5 hektár déli és nyugati fekvésű termőterületünkön a s! zőlőt a 50-60-es években ültették. Komplex, ásványos, rendkívül elegáns, mély illatú és mély ízű borok készülnek erről a termőhelyről. A dűlő nyugati oldaláról szedtük a szőlőt. Spontán erjedt új és három éves 500l-es hordókban.
Illat és ízjegyek: citrusok, körte, birs, virágok, ásványosság.
Szent Tamás Pincészet: 2009-ben alapította meg Ipacs Károly, Kovács István és ifj. Szepsy István. Saját területeiken és további mádi termelőket integrálva magas minőségű szőlőt termelnek, melyből a patika tisztaságú, legmodernebb berendezésekkel felszerelt gravitációs feldolgozóban készítik magas minőségű boraikat. Céljaik, elképzeléseik és hozzáállásuk is példaértékű.
Jelenlegi
2016. november 30., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése